Antioxidantii ar putea imbunatati fertilitatea masculina, potrivit unui studiu

Anumite vitamine sau antioxidanti ar putea avea efecte benefice in ceea ce priveste fertilitatea masculina, conform cercetatorilor. Echipa de oameni de stiinta a analizat cazurile a peste 1.000 de cupluri care au apelat la serviciile oferite de clinicile de fertilitate, insa a precizat ca pentru a demonstra relatia cauzala dintre nivelul fertilitatii in cazul barbatilor si antioxidanti este nevoie de mai multe cercetari.

Utilizarea antioxidantilor se bazeaza pe teoria ca radicalii liberi pot afecta ADN-ul din celule, influentand astfel fertilitatea. Studiul este “incurajator”, este de parere dr. Allan Pacey, cercetator in cadrul Universitatii din Sheffield, care a fost insa precaut in a mai face alte afirmatii, sustinand ca este nevoie de mai multe cercetari in domeniu.

“In momentul de fata, cercetarea este destul de controversata in raport cu alte studii similare care sugereaza ca antioxidantii nu influenteaza nivelul fertilitatii. Acest studiu sugereaza ca femeile ai caror parteneri urmeaza o terapie care include antioxidanti ar avea mai multe sanse de a ramane insarcinate, chiar daca cifrele sunt deocamdata destul de mici. Cu siguranta, trebuie sa se faca mai multe cercetari pe aceasta tema”, a declarat Allan Pacey.

Sursa: BBC News, Foto: Healthy.kudika.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns