Viitoarele mame recurg la operatii cezariene ca sa stea doi ani acasa

Masurile anuntate de Guvern privind modul de acordare a indemnizatiei si a concediului pentru cresterea copilului au provocat panica in randul viitoarelor mame. Iar anuntul facut de ministrul Muncii, Ioan Botis, potrivit caruia “noile prevederi se vor aplica doar in cazul copiilor nascuti incepand cu 1 ianuarie 2011”, a dus la extrem isteria generala.

Disperate sa beneficieze, pe ultima suta de metri, de prevederile actualei legi (concediu de crestere a copilului de doi ani si o indemnizatie egala cu 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni), zeci de viitoare mame, aflate in ultimele luni de sarcina, si-au luat cu asalt medicii ginecologi pentru a recurge la operatii de cezariana, prin care si-ar putea aduce pe lume copii pana cel tarziu pe 31 decembrie anul acesta.

Chiar daca astfel de interventii presupun riscuri atat pentru mama, cat si pentru copii, mamele recurg, se pare, la astfel de metode. “In ultimele doua zile au venit patru mamici si m-au rugat sa le programez la cezariana inainte de 31 decembrie. Aveau intre sapte si opt luni de sarcina. Le-am refuzat, asa ca au plecat de la mine cu tot cu fisele medicale. Mi-au spus ca se duc la alti medici, care au acceptat sa le bage in sala de operatie”, a marturisit un medic ginecolog, sub protectia anonimatului.

Sursa: Agerpres, Foto: Estiri.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns