Un sfert dintre copiii britanici ajung obezi inainte sa atinga cinci ani

Circa un sfert dintre copiii din Marea Britanie ajung sa fie obezi sau supraponderali inainte de a implini varsta de cinci ani, conform unui raport dat publicitatii de Guvernul de la Londra. Potrivit documentului, la varsta la care parasesc scoala primara, la aproximativ 11 ani, unul din trei copii britanici se confrunta cu o greutate care o depaseste pe cea normala, avand de-a face ulterior cu numeroase probleme de sanatate.

In ciuda faptului ca Executivul londonez cheltuieste milioane de lire sterline pentru combaterea obezitatii in randul copiilor, raportul, care a analizat sanatatea a peste un milion de copii din Marea Britanie, arata ca cifrele in ceea ce priveste obezitatea au crescut in ultimii ani. Conform documentului, 33,3% dintre copiii care ies din scoala primara pot fi considerati supraponderali, comparativ cu 31,7% in perioada 2006-2007.

Multi dintre acesti copii au si probleme legate de hipertensiune, un nivel ridicat al colesterolului si probleme in ceea ce priveste secretia de insulina, dereglari care apar in mod normal la persoanele de 50-60 de ani. Medicii avertizeaza ca s-au confruntat deja cu cazuri de copii de cel mult 15 ani care sufera de boli de inima cauzate de dieta extrem de bogata in grasimi si de lipsa miscarii fizice.

Sursa: Daily Mail, Foto: Thehealthauthority.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns