Spitalele fara dotari risca sa nu mai incheie contracte cu casele de asigurari

O noua reglementare care apare in ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, adoptata de Guvern, ofera Caselor de asigurari posibilitatea sa nu mai contracteze servicii cu toti furnizorii de pe piata. Practic, cu furnizorii care au probleme, indiferent daca sunt farmacii, laboratoare de analize, spitale publice sau private, asigurarile nu vor mai fi obligate sa incheie contracte la inceput de an.

“Pana acum legea spunea ca, daca ai autorizatie de functionare ca spital, Casa de asigurari este obligata sa incheie contract. La fel si cu restul furnizorilor-laboratoare, farmacii. Insa una era pe hartie si alta in realitate”, explica medicul-sef al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marius Filip. El ofera exemplul Germaniei, unde “sunt spitale care se inchid pentru ca asigurarile nu mai fac contract cu ele pentru ca nu mai au suficienti medici, conditiile hoteliere nu corespund. Si la noi sunt spitale comunale care nu mai au personal, nu ofera conditii si care nu ar trebui sa mai aiba contract cu asigurarile”.

Aplicarea masurii nu va fi tocmai usoara “pentru ca nu este suficient pregatita. Prevederea e discutabila, pentru ca e delicat pentru asigurari sa zica nu si sa mai incheie contracte cu spitalele. S-ar putea sa se trezeasca cu procese”, potrivit lui Marius Savu, seful Administratiei Spitalelor Bucuresti.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Headline.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns