SJU Suceava va fi transformat in spital clinic

Spitalul judetean Suceava ar putea deveni spital clinic, iar finantarea acestuia ar creste cu circa 10%, a declarat presei, managerul unitatii spitalicesti Vasile Rambu. Potrivit lui Rimbu, daca va deveni Spital Clinic, atunci unitatea pe care o conduce va primi de la Casa de Asigurari de Sanatate o finantare mai buna pe caz rezolvat, ceea ce ar insemna ca bugetul actual, in valoare de 80 de milioane de lei, ar ajunge la aproximativ 88 de milioane de lei.

Suma suplimentara ar acoperi finantarea spitalului pentru doua luni. Totodata, statutul de spital clinic va determina Ministerul Sanatatii sa aloce fonduri pentru dotarea cu noi echipamente medicale. Rimbu a spus ca o delegatie a Facultatii de Medicina din Iasi va veni la Suceava pentru a vedea daca exista conditii de munca pentru rezidenti si daca acestora le pot fi asigurate spatii de cazare in timpul perioadei de practica.

Managerul Spitalului Judetean a spus ca a rezolvat problema cazarii cu ajutorul CJ si a Primariei Suceava. Astfel, cele doua institutii le pot oferi locuinte medicilor rezidenti, contra unei chirii modice, acestia urmand sa suporte si costul utilitatilor. Initiativa transformarii Spitalului din Suceava in spital clinic ii apartine presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Suceava360.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns