Opt decese cauzate de virusul gripal H1N1, in Marea Britanie

Opt persoane si-au pierdut viata in Marea Britanie, de la inceputul lunii septembrie, in urma unor infectii cu o tulpina a virusului gripal H1N1, a anuntat sambata Agentia pentru Apararea Sanatatii (Health Protection Agency-HPA). In total peste 10 persoane au murit din cauza gripei, insa in opt din aceste cazuri a  fost confirmata infectia cu H1N1.

Conform HPA, “nu este deloc surprinzator faptul ca tulpinile H1N1 circula din nou in aceasta iarna”, pentru ca se intampla frecvent ca dupa o pandemie cu un anumit corp viral, acel corp vital sa ramana comun raspandit si in sezonul urmator. Vaccinul antigripal folosit in acest sezon in Marea Britanie ofera imunizare si impotriva virusului H1N1, conform HPA.

Gripa H1N1 este benigna pentru o importanta parte a populatiei, existand insa un grad de risc crescut in cazul unor categorii precum femeile insarcinate, persoanele in varsta, cardiaci, diabetici, persoane cu afectiuni renale, hepatice sau pulmonare sau bolnavii de SIDA si in general persoanele cu un sistem imunitar slabit.

Sursa: Agerpres, Foto: Chattahbox.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns