O cearta in familie, mai periculoasa decat disputele cu vecinii

Reprosurile partenerului de viata accentueaza de patru ori riscul de angina pectorala, in timp ce problemele cu copiii si rudele, de mai mult de doua ori, conform unui studiu realizat in Danemarca. In schimb, o relatie tensionata cu vecinii nu dauneaza atat de mult inimii.

Oamenii de stiinta explica aceasta situatie prin faptul ca in timpul unei comunicari tensionate cu rudele creste nivelul de stres, dar un rol il au si particularitatile caracterului individual. Principalul simptom al anginei pectorale il reprezinta durerea sau disconfortul in piept. Adesea, angina are drept cauza boli cardiace coronariene.

In total, in cadrul studiului au participat peste 4.500 de barbati si femei din Danemarca, care nu aveau niciun fel de simptome ale bolilor cardiovasculare in momentul inceperii experimentului. Participantii la studiu au fost impartiti in doua grupe. Unii aveau la inceputul experimentului 40 de ani, in timp ce ceilalti aveau 50. Starea lor generala a fost monitorizata timp de sase ani. Voluntarii au fost rugati sa raspunda la intrebari despre starea lor de sanatate si relatiile personale.

S-a constatat ca reprosurile partenerei sau ale partenerului au accentuat de patru ori riscul de angina pectorala, in timp ce problemele cu copiii si rudele de mai mult de doua ori. Aproximativ 9% dintre persoanele incluse in experiment au dezvoltat angina pectorala in cei sase ani de monitorizare.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Ziare.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns