Fumatorii britanici primesc suplimente de nicotina gratuite pentru a se lasa de viciu

Fumatorii din Marea Britanie vor primi suplimente gratuite de nicotina incepand cu 2011, pentru a se putea lasa mai usor de viciu. Ministerul Sanatatii din aceasta tara a anuntat ca va distribui cupoane gratuite care sa le permita fumatorilor sa utilizeze plasturii cu nicotina timp de o saptamana.

Trusa care urmeaza sa fie distribuita catre fumatori contine, pe langa plasturii cu nicotina, cd-uri audio cu melodii linistitoare si bratari pe care sunt scrise mesaje referitoare la beneficiile renuntarii la fumat. Trusele vor fi distribuite in farmaciile din Marea Britanie care iau parte la program.

Conform cercetatorilor, utilizarea plasturilor cu nicotina dubleaza sansele fumatorilor de a renunta la viciu, in conditiile in care doua treimi dintre fumatori incearca sa renunte la acest obicei dar nu reusesc. “Fumatul costa sistemul de sanatate britanic miliarde de lire sterline, aproximativ 2.000 de lire sterline anual pentru fiecare fumator, astfel ca programe de acest tip nu doar imbunatatesc starea de sanatate a populatiei, ci aduc economii si la bugetul sistemului de sanatate”, a declarat Andrew Lansley, secretar de stat in Ministerul britanic al Sanatatii.

Sursa: The Independent, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns