Departament pentru transplanturi de maduva, la Spitalul Coltea

Spitalul Coltea va avea, la sfarsitul primului semestru din 2011, un departament de transplant medular, in prezent fiind in curs de amenajare camera sterila, cea mai importanta zona pentru realizarea acestei interventii, a anuntat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Spitalul Coltea va avea, in premiera, un compartiment de transplant medular. Cea mai importanta etapa, camera alba (sterila), este in procedura de achizitie. Acest compartiment ar putea deveni functional la sfarsitul primului semestru din 2011, facand posibil transplantul medular la bolnavi cu leucemie, mai ales ca foarte multi dintre ei se afla de ani buni pe listele de asteptare pentru tratamente similare in strainatate”, a spus Oprescu.

Primarul a precizat ca in 2010 la Spitalul Coltea au fost alocati 800.000 de euro pentru completarea dotarilor existente. “Este vorba, printre altele, de cea mai moderna sectie de radiologie computerizata din Capitala, de un ecograf doppler cardiovascular, o statie de monitorizare parametri vitali, un aparat pentru tratarea varicelor cu ablatie prin radiofrecventa, aparat EKG, aparate chirurgicale si altele”, a mai spus edilul-sef.

Sursa: Puterea, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns