Clinicile private gazduiesc circa 10% din nasterile din Romania

Parintii cu posibilitati financiare aleg maternitatile private. Peste 10.000 de bebelusi, adica in jur de 10% dintre nou nascutii Romaniei, vin pe lume in astfel de institutii. Oamenii sunt dispusi sa cheltuiasca sume mari ca sa fie siguri ca doctorii si asistentele au o alta atitudine. Ce nu stiu multi este ca, in situatii de urgenta, particularii apeleaza tot la spitalele de stat.

In maternitatile private, pretul unei nasteri oscileaza intre 1.100 si 3.500 de euro in functie de pregatirea doctorului si de conditiile hoteliere. Concret, cine isi permite, alege privatul pentru conditii de cazare mai bune. In plus, cresterea nasterilor la privat este favorizata si de posibilitatea decontarii unei parti din banii dati prin Casa de Asigurari. Practic, o femeie care naste la privat poate sa isi recupereze in jur de 600 de euro, daca clinica aleasa are contract cu Casa de Asigurari.

Insa, indiferent cat de mari sunt aceste solicitari, maternitatea de stat ramane sfanta pentru cazurile grave. Asta pentru ca in clinicile private nu este inca pus la punct un sistem de asigurare al urgentelor pre si post natale. Nici in tara, maternitatile private nu duc lipsa de paciente, dispuse sa dea mii de euro. La Constanta, o nastere naturala este 1.400 de euro, iar cezariana e mai scumpa cu 200 de euro.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Stiride10.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns