Antidepresivele pot creste riscul aparitiei unui atac de cord

Cercetatorii din Marea Britanie avertizeaza ca medicamentele antidepresive cresc semnificativ riscul aparitiei unui atac de cord. In prezent, peste 12 milioane de britanici obisnuiesc sa apeleze la antidepresive. Pe de alta parte, tot mai multe studii arata ca o mare parte dintre aceste medicamente nu sunt atat de eficiente si, mai mult decat atat, pot duce la dependenta cronica in randul pacientilor.

Conform unui studiu coordonat de dr. Mark Hamer, cercetator la University ­College ­London, persoanele aflate sub tratament cu antidepresive traditionale cum ar fi cele triciclice, se expun unui risc mult mai ridicat de boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care isi administreaza o clasa mai noua de antidepresive, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei.

Pe de alta parte, antidepresivele mai noi pot cauza probleme de sanatate mai serioase, cum ar fi hemoragiile stomacale, iar simptomele de sevraj pot fi evidente, astfel incat pacientii devin dependenti de ele. Descoperirile nu afecteaza doar persoanele care sufera de depresie, in conditiile in care unele medicamente din categoria antidepresivelor sunt prescrise si pentru durerile de spate, dureri de cap, pentru anxietate sau insomnie.

Sursa: Daily Mail, Foto: Adevarul.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns