Administrarea de statine ar putea fi inutila, potrivit medicilor

In urma cu ceva ani, tratamentul cu statine era aproape necunoscut. In prezent, milioane de persoane la nivel mondial se afla sub tratament cu aceste medicamente care ajuta la stabilizarea nivelului colesterolului si la prevenirea atacurilor de cord si a atacurilor cerebrale.

Conform unui nou studiu, administrarea statinelor nu ar ajuta foarte mult in ceea ce priveste controlarea nivelului de colesterol. In schimb, aceste medicamente ar putea fi asociate cu depresia si chiar cu un risc crescut de sinucidere. Cercetatorii avertizeaza ca, in realitate, nu nivelul de colesterol influenteaza riscul de declansare a atacurilor de cord, ci nivelul de calciu din organism.

Echipa de cercetatori a analizat starea de sanatate a 90 de voluntari si au descoperit ca tratamentul cu statine ii poate ajuta doar in cazul in care acestia prezinta un nivel ridicat de calciu in sange. Calciul duce la intarirea arterelor si la cresterea tensiunii arteriale, crescand astfel riscul atacurilor de cord sau a atacurilor cerebrale.

Sursa: Daily Mail, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 1.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns