Un cip implantat in ochi ar putea ajuta la recuperarea vederii

O echipa de medici germani a anuntat progrese in domeniul implanturilor electronice retiniene, care ajuta la restabilirea perceptiei vizuale la pacientii care au orbit ca urmare a unei boli ereditare a retinei, arata un studiu publicat recent intr-o revista de stiinta britanica.

Cei trei pacienti dotati cu acest nou dispozitiv, numit uneori chiar retina artificiala, au putut zari forme si obiecte, iar unul a putut chiar sa se deplaseze singur prin camera, s-a apropiat de o persoana, a spus care este pozitia unui ceas de perete, a recunoscut litere si le-a folosit ca sa formeze cuvinte. A reusit chiar sa distinga sapte nuante de gri.

Acest dispozitiv care, spre deosebire de altele, nu are nevoie de o camera externa, reprezinta un real progres in domeniul protezelor electronice vizuale, subliniaza Academia de stiinte britanica, Royal Society, care publica lucrarile echipei de medici intr-una din revistele sale. Cu timpul, dispozitivul ar putea schimba total viata a peste 200.000 de persoane din toata lumea, care au orbit din cauza unei degenerescente ereditare a retinei, numita retinita pigmentara, mai precizeaza academia britanica.

Sursa: Agerpres, Foto: Emgs.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns