Tristetea, cauzata de lipsa de concentrare

Oamenii petrec circa jumatate din timp imaginandu-si ca fac altceva decat activitatea pe care o desfasoara la momentul respectiv, iar aceasta lipsa de concentrare ii face sa fie tristi. “Spiritul uman este un spirit distrat, iar un spirit distrat este un spirit trist”, spun psihologii Matthew Killingsworth si Daniel Gilbert, de la prestigioasa Universitate Harvard, in acest studiu publicat de revista Science. “A putea sa te gandesti la ceva care nu are loc cu adevarat reprezinta o abilitate cognitiva ce are un cost emotional”, precizeaza acestia.

Studiul lor a fost realizat in randul a 2.250 de persoane, dintre care 74% erau americani, toti participantii fiind posesori de aparate iPhone. Prin intermediul unei aplicatii instalate pe aceste telefoane, participantii erau contactati in anumite momente, la intamplare, si intrebati ce activitate si ce stare de spirit aveau si, totodata, daca se gandeau la altceva decat ceea ce faceau si daca gandurile respective erau placute, neplacute sau neutre.

Rezultatele studiului au aratat ca, in 46,9%  din timp, participantii erau distrati si ca aceasta lipsa de concentrare “era, in general, cauza si nu consecinta tristetii lor”. “Acest studiu arata ca existenta noastra mintala este, in mod normal, invadata intr-o masura semnificativa de ceea ce nu este prezent”, a subliniat Matthew Killingsworth.

Sursa: Mediafax, Foto: Simpalife.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns