Tinerii medici, premiati pentru performante in cercetare sau pentru implicare sociala

Medici tineri romani cu rezultate deosebite atat in domeniul cercetarii medicale, in ceea ce priveste implicarea sociala, cat si in ceea ce priveste creatiile artistice au fost premiati pentru performantele inregistrate in 2010 si in anii anteriori, in cadrul Galei Tinerilor Medici, eveniment organizat pe 10 noiembrie la Teatrul Nottara din Capitala, de PaginaMedicala.ro.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta a numerosi medici, rezidenti, dar si tineri studenti la medicina. Din juriul care a ales castigatorii au facut parte prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Constantin Ciuce, rectorul UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, prof. dr. Vlad Tica, vicepresedintele CMR, conf. dr. Dragos Pieptu, prorector al UMF “Gr. T. Popa” din Iasi, prof. dr. Cristian Vladescu, directorul Scolii Nationale de Sanatate Publica si prof. dr. Alexandru Bucur, seful catedrei de Chirurgie OMF a Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF “Carol Davila” Bucuresti.

Presedintele CMR, Vasile Astarastoae, i-a indemnat pe tineri sa nu renunte la valori si sa incerce sa inlature falsele modele. “Generatia tinerilor trebuie sa reconstruiasca spiritul de breasla, sa construiasca modele si sa inlature falsele modele. Aceasta tara are un viitor. Nu-i lasati pe altii sa va construiasca un viitor, construiti-va singuri un viitor. Aceasta generatie are lideri, se poate afirma”, a declarat Astarastoae.

Premiile au fost acordate pe mai multe sectiuni, prima fiind cea de “Activitate didactica”, in cadrul careia a fost desemnata castigatoare dr. Mihaela Vicol, asistent de cercetare la UMF Iasi. La sectiunea “Implicare sociala”, dedicata tinerilor medici cu activitati speciale in comunitate, a fost desemnata castigatoare dr. Violeta Bratu, medic care a participat la mai multe misiuni externe in Africa, in tari ca Uganda.

La sectiunea “Afirmare medicala internationala” a fost desemnat castigator dr. Mihai Moldovan, dr. in neurostiinte si profesor la Universitatea din Copenhaga. Castigatorul sectiunii “Activitate artistica” a fost desemnat dr. Bogdan Popescu, cu peste 11 volume publicate. La sectiunile “Practicianul anului: Medicina Preventiva” si “Cercetare in medicina” au fost desemnati castigatori dr. Mioara Matei si dr. Lucian Jiga, de la UMF “Victor Babes”.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Romania Libera.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns