“Solidaritatea Sanitara”: Externalizarea serviciilor spitalelor, o masura ineficienta

Reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai Guvernului sunt rugati sa mai analizeze inca o data proiectul privind externalizarea serviciilor din unitatile sanitare. Solicitarea a fost facuta de catre membrii Federatiei Solidaritatea Saniatara care considera ca aceasta masura este ineficienta in contextul lipsei acute de fonduri.

“Aceasta masura, care s-ar putea dovedi eficienta intr-un sistem sanitar finantat corespunzator, adoptata in contextul actualei crize conduce inevitabil la o crestere a costurilor pentru unitatile sanitare si la scurgerea banului public in diferite directii. Experienta diferitelor unitati sanitare a aratat faptul ca externalizarile pot creste costurile pentru aceleasi servicii cu peste 200%, accentuand deficitele financiare ale unitatilor sanitare”, sustine Viorel Rotila, presedintele Federatiei Solidaritatea Sanitara.

Aceasta noua masura a oficialilor ar fi, potrivit sindicalistilor, daunatoare atat pentru angajatii din spitale, cat si pentru pacienti. Solutia pentru rezolvarea acestei probleme sta insa in mainile oficialilor. “Cerem Ministerului Sanatatii sa se implice in mod direct in ceea ce priveste transparenta adoptarii acestor masuri si respectarea prevederilor legale privitoare la participarea partenerilor sociali la analiza oportunitatii si eficientei unor astfel de masuri”, a mai precizat Viorel Rotila.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Ziaruldeiasi.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns