Simona Ene, vicepresedinte ECPC: Serviciile de sanatate nu reprezinta o clementa din partea statului

“Serviciile de sanatate nu reprezinta o clementa din partea statului, ci un drept al pacientilor”, a declarat Simona Ene, vicepresedinte al Coalitiei Europene a Pacientilor cu Cancer (ECPC), in cadrul conferintei “CEE Learning & Sharing-Bridging Cancer Care”, organizata la Bucuresti de ECPC. Ea a precizat ca pacientii cu cancer din Romania nu au intotdeauna acces la tratament medicamentos, din cauza faptului ca fondurile pentru programele nationale sunt insuficiente.

“Accesul la tratament chirurgical este destul de bun in Romania, pacientii nefiind nevoiti sa astepte cateva luni pentru operatii, asa cum se intampla, spre exemplu, in Marea Britanie. O problema importanta o reprezinta insa finantarea. Nu este o problema de buget, ci o problema care priveste modul in care e cheltuit bugetul. Avem probleme si in ceea ce priveste colectarea contributiilor la sanatate. Nu trebuie sa dam vina doar pe guvernanti, ci sa punem accent si pe cheltuirea eficienta a banilor”, a declarat Ene.

Simona Ene a mai precizat ca accesul la informatie reprezinta una dintre cele mai importante probleme cu care se confrunta in prezent pacientii romani. De multe ori, acestia nu stiu la ce medici sa apeleze, iar in provincie accesul la informatii este si mai redus.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Wellcome.ac.uk.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns