Program educational pentru 1.500 de dentisti, finantat din fonduri europene

Circa 1.500 de medici dentisti vor participa gratuit la sesiuni de lucru si congrese. In plus, 600 de stomatologi vor beneficia gratuit de formare profesionala pe teme precum profilaxia dentara, ortodontia, chirurgia maxilo-faciala, estetica dentara, dar si module privind protectia mediului. Asta printr-un program cofinantat din fonduri europene si implementat de catre Societatea de Stomatologie Estetica din Romania (SSER).

“Dinamism, Eficienta si Noi Tehnologii in Medicina Dentara (DENT) este primul program educational cofinantat pe stomatologie prin care urmarim cresterea competitivitatii intre medici, dar si adaptarea tehnologica in domeniul medicinei dentare”, a declarat dr. Florin Lazarescu, managerul de proiect. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2010-octombrie 2013 si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni”. Valoarea totala a proiectului este de patru milioane de euro.

DENT prevede organizarea de sesiuni de lucru si cursuri, cu tematici diverse, precum si organizarea a trei congrese nationale la care vor participa gratuit medici dentisti, specialisti din tara si din strainatate. Astfel, se doreste in primul rand ridicarea stachetei cat mai sus in ceea ce priveste educatia de profil.

“Stacheta trebuie ridicata in mod continuu, iar acest lucru nu poate fi facut decat prin organizarea si participarea medicilor la cursuri postuniversitare. Medicii trebuie sa fie mereu la curent cu tehnologia si asta pentru ca aspectele tehnice se succed cu o viteza foarte mare, iar prin acest program le este oferita posibilitatea de primi informatii de prima clasa”, a explicat prof. dr. Dragos Stanciu, decanul Facultatii de Medicina Dentara, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Capitala.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Imgnow.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns