Plantele etnobotanice, populare in randul elevilor de gimnaziu

Produsele etnobotanice au clienti si in randul elevilor de gimnaziu. Medicii atrag atentia ca varsta consumatorilor a coborat pana la 12 ani. Tot mai multi tineri incep sa consume astfel de substante. A devenit o moda pentru ca sunt tineri care refuza sa consume, dar sunt incurajati de prietenii lor dupa care devin depedenti.

“Profilul consumatorului s-a schimbat. De un an numarul pacientilor a crescut, iar varsta a scazut. Din pacate vin copii de 12-13 ani care sunt adusi de familie sunt consumatori de aceste substante impropriu denumite etnobotanice. E o adevarata moda printre ei. In fata acestor magazine sunt cozi in fiecare dimineata, iar copiii cu ghiozdane in spate cumpara aceste substante inainte de a merge la scoala”, a declarat Cristina Hudita, managerul Centrului Sf. Spiridon.

Medicii avertizeaza ca plantele etnobotanice sunt foarte toxice si creeaza dependenta. “Sunt substante extrem de toxice pentru substanta nervoasa. Mai ales ca apar doua aspecte: una persoana este foarte tanara, scoarta cerebrala e imatura si vine aceasta substanta cu toxicitate foarte mare si da stari psihice particulare ajungand sa semene cu o boala psihica, care se remite prin internare, medicatie, dar da ulterior dependenta psihica. Creaza o anumita stare care determina persoana sa mai ia odata”, a declarat Cristina Hudita, manager Sfantul Spiridon.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Aradon.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns