Peste 70% dintre diabeticii romani au certificate de handicap

Peste 70% dintre persoanele cu diabet din Romania au certificate de handicap, cu toate ca “multora nu le convine sa fie considerati nici moral, nici legal” persoane cu handicap, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Veresiu, in cadrul evenimentului Viata cu Diabet, organizat sambata de Houston NPA in Capitala.

“Plecand de la ideea ca diabetul poate duce la anumite handicapuri, nu trebuie sa se accepte ca diabetul in sine este un handicap. Pentru a scapa de eticheta de handicap oamenii din afara s-au luptat ani de zile sa nu fie discriminati, sa nu li se interzica sa practice o meserie sau sa primeasca un salariu mai mic. La noi s-a mers impotriva curentului, am acceptat sa ni se spuna ca suntem handicapati pentru a beneficia de gratuitati pe mijloacele de transport sau pentru un telefon gratuit”, a precizat Veresiu.

Evenimentul Viata cu Diabet a fost organizat de Houston NPA si Asociatia Diabeticilor din Romania in Amfiteatrul Spitalului pentru Copii Marie Curie din Capitala. Evenimentul marcheaza una dintre cele mai importante campanii mondiale de constientizare a diabetului zaharat, “Ziua mondiala a diabetului”, derulata in fiecare an in luna noiembrie.

Sursa: Houston NPA, GhidCabinet.ro, Foto: Infosomes.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns