Peritonectomia, introdusa in premiera in Romania

O echipa de specialisti de la Institutul National de Cancer din Milano, condusa de dr. Marcello Deraco, impreuna cu specialisti de la Clinicile de Chirurgie I si II din Targu Mures, a introdus in premiera in Romania metoda peritonectomiei si aparatul care produce hipertermia locoregionala, care au menirea de a prelungi viata bolnavilor de cancer.

Cele doua premiere in medicina romaneasca au avut loc in cadrul cursului postuniversitar international “Tratamentul modern al cancerelor inoperabile, citoreductia tumorala peritonectomia si perfuzia intraabdominala hipertermica cu citostatice-HIPEC”, organizat de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si de Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

“Cu aceasta ocazie am introdus atat metoda peritonectomiei, cat si aparatul care produce hipertermia locoregionala. in acest sens am avut o serie de invitati de onoare din Europa, unul dintre cei mai prestigiosi chirurgi de calicinomatoze peritoneale fiind dl. profesor Marcello Deraco, de la Institutul National de Cancer de la Milano”, a aratat conf. dr. Dorin Marian, intr-o conferinta de presa. Prof. dr. Marcello Deraco a subliniat ca o astfel de interventie dureaza pana la 12 ore, este extrem de costisitoare, dar in 63% dintre cazuri durata de viata a bolnavului de cancer este prelungita intre 12 si 62 de luni.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Healthplan2u.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns