Otita medie afecteaza aproape un sfert dintre copii

Otita medie reprezinta una dintre cele mai frecvente boli ale copilariei, care afecteaza trei din patru micuti in primii trei ani din viata, iar daca este tratata necorespunzator poate provoca scaderea auzului, motiv pentru care medicii recomanda vaccinarea.

“Infectia urechii medii sau otita medie reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni ale copilariei. In sezonul rece, in care infectiile respiratorii sunt mult mai frecvente decat in restul anului, parintii trebuie sa acorde o atentie speciala modului in care isi ingrijesc micutii, pentru ca acestia sa nu dezvolte infectii ale urechii, ce pot duce, pe termen lung, chiar si la deficit de auz”, a declarat seful clinicii medicale de la Spitalul de Urgenta Copii “Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, prof. dr. Dumitru Oraseanu.

In paralel cu suferinta cauzata copiilor, otita medie genereaza un consum de antibiotice ridicat, fiind una dintre cele mai frecvente indicatii pentru prescriptia de antibiotice, ceea ce poate conduce la cresterea rezistentei la antibiotice, a adaugat medicul. In acest context, vaccinarea impotriva infectiilor urechii medii este estentiala pentru diminuarea durerii si a suferintei copiilor si pentru a combate amenintarea pe care o reprezinta rezistenta la antibiotice.

Sursa: Mediafax, Foto: Feminis.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns