O doctorita din Suceava a eliberat retete false de 6 miliarde de lei

La Suceava, chiar sefa Casei Judetene de Asigurari este cercetata de procurori pentru ca ar fi eliberat in calitate de medic teancuri de retete folosindu-se de datele pacientilor din sistem. Parchetul a inceput urmarirea penala pentru inselaciune si fals, intr-o ancheta complexa. Retete false, pacienti fictivi si 6 miliarde de lei paguba sistemului sanitar. Aceasta este povestea doctoritei suspectata ca, profitand de faptul ca la un moment dat a fost sefa casei de asigurari, a folosit datele unor platitori de CAS pentru a-si spori averea.

Povestea retetelor cu prescriptie de uz penal a inceput la Suceava, in 2008, cand Cristina Iordachel, presedinte al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate de trei ani, pierdea sefia institutiei. Aceasta a ramas sa profeseze la cabinetul sau din oras, pana anul trecut cand s-a intors la conducerea Casei in functia de director interimar. Acela a fost si momentul in care la Parchetul Judecatoriei locale a fost trimisa o sesizare conform careia Cristina Iordachel ar fi eliberat ilegal, in anul in care activase ca medic, peste 2.000 de retete, in valoare de 6 miliarde de lei vechi, adica vreo 150.000 de euro. Si asta in conditiile in care in toata tara bugetul pentru medicamentele compensate este insuficient.

Din plangerea penala reiese ca medicul Cristina Iordachel nu scria retetele respective de la cabinetul propriu, ci de la cel al unui coleg medic din Suceava. Erau scrise intr-o luna si ridicate o luna mai tarziu. Procurorii au aflat din acea sesizare ca medicul Cristina Iordachel a prescris retetele incriminate in cabinetul unei colege unde lucra cu jumatate de norma. Pacientii erau trimisi la doua farmacii, alese special de ea. Abia de o luna o ancheta adevarata a fost pusa in miscare.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns