O clinica din Timisoara, inscrisa in Registrul international al donatorilor de celule stem

O speranta in plus pentru romanii care sufera de diferite forme de leucemie vine de la Timisoara. Clinica de transplant din cadrul Spitalul de Copii “Luis Turcanu” a obtinut accesul la Registrul International de Donatori de Celule Stem. Este singura institutie din Romania care a intrat in acest circuit, dupa o lunga perioada de evaluare.

Operatii extrem de costisitoare care se faceau numai in strainatate, din lipsa de donatori, se vor putea realiza si la noi, odata ce clinica are acces acum la o baza internationala de celule stem si le poate aduce in tara. Medicii au primit deja raspuns favorabil pentru sase dintre pacienti, care in perioada urmatoare vor fi operati la Timisoara. Un bolnav trebuie sa achite in jur de 15.000 de euro pentru acest transplant.

Medicii spera sa obtina fonduri de la Ministerul Sanatatii. Oricum, aceasta suma este mult mai mica decat cea care ar trebui platita pentru o operatie in strainatate: pana la 250.000 de euro. Ministerul Sanatatii promite ca Registrul Donatorilor Onorifici, infiintat in urma unei campanii a ProTv, va suporta aceste costuri incepand cu luna februarie a anului viitor cand Registrul va deveni functional.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Euforia.tv.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns