Medicamentele analgezice, periculoase pentru femeile insarcinate

Analgezicele obisnuite luate in timpul sarcinii, cum ar fi paracetamolul sau aspirina, pot fi periculoase pentru mama, dar si pentru fat, potrivit cercetatorilor. Ele pot chiar provoca infertilitatea fatului la maturitate. Paracetamolul, aspirina sau ibuprofenul administrate de mama pe parcursul sarcinii pot duce la probleme de fertilitate in cazul baietilor, avertizeaza cercetatorii.

Aproximativ jumatate dintre femei iau calmante pe perioada sarcinii, de obicei pentru dureri de cap. Insa aceste pastile pot afecta fatul. Baietii sunt predispusi la maturitate la aparitia cancerului testicular si la probleme de fertilitate. Cercetatorii sustin ca stadiul de vulnerabilitate cel mai ridicat este intre a patra si a sasea luna de sarcina.

Studiul mai arata ca analgezicele luate in timpul sarcinii dubleaza, in general, riscul aparitiei infertilitatii la baieti. Cercetatorii spun ca in timp ce paracetamolul dubleaza acest risc, ibuprofenul si aspirina cresc riscul de patru ori. Si folosind doua tipuri de analgezic impreuna, in aceasta perioada, riscul creste de 16 ori, potrivit studiului.

Sursa: Daily Mail, Foto: Clicksanatate.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns