Inscrierea calitatii de donator pe cardul de asigurat ar fi o greseala

Inscrierea pe cardul national de sanatate a calitatii de donator de organe este o mare greseala, iar masura va afecta grav sistemul de transplant, si asa fragil, si va crea o mare confuzie in randul populatiei, sustine coordonatorul Programului national de transplant, medicul Victor Zota.

“Aceasta masura, care a fost respinsa de catre mai multe comisii de specialitate ale Camerei Deputatilor, va afecta grav sistemul national de transplant. Inscrierea calitatii de donator pe cardul national de sanatate nu va avea nici pe departe efectul scontat de anumite persoane. Nicio tara cu multa experienta in domeniu nu a reusit sa imbunatateasca activitatea de transplant inscriind pe card calitatea de donator”, a declarat Zota.

“In prezent se incearca aprobarea actului prin Hotarare de Guvern. Este o mare greseala. Inscrierea calitatii de donator in cadrul national de sanatate va crea haos in legislatie. Sunt de acord cu instituirea acordului prezumat, adica orice om sa spuna din timpul vietii daca refuza sa fie donator. Dar sa inscrii acest lucru in cardul national este o mare eroare”, a adaugat medicul.

Sursa: Puterea, Foto: Evenimentul Zilei.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns