Guvernul SUA plateste asigurari de sanatate pentru persoane decedate

Guvernul Statelor Unite trimite milioane de dolari unor oameni care au trecut demult pe lumea cealalta. 250.000 de raposati continua sa primeasca ajutoare banesti pentru tratamente, analize sau intretinere. James Hagner, un barbat din Baltimore, continua sa primeasca prin posta cecuri de 250 de dolari, ajutor social pentru mama lui. Femeia a murit in 1967, insa autoritatile americane par sa ignore acest lucru.

Cazul nu este singular. Peste un sfert de milion de americani decedati au primit astfel de subventii in ultimii 10 ani. Prejudiciul depaseste un miliard de dolari, pentru ca de cele mai multe ori rudele ramase in viata nu inapoiaza banii. Anchetatorii sustin ca in majoritatea cazurilor, banii ajung in buzunarele celor ramasi in viata care fraudeaza astfel bugetul colectand sume pentru rudele decedate.

Asta atunci cand banii nu sunt directionati in conturi bancare inactive. De vina sunt evidentele neglijente ale agentiilor federale care se apara, insa, spunand ca le este aproape imposibil sa determine daca cineva mai este sau nu in viata.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Headline.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns