Fumatul pasiv poate provoca probleme de auz

Persoanele expuse la fumul provenit de la tigarile altor persoane se confrunta cu un risc sporit de a suferi din cauza unor deficiente auditive, potrivit unui studiu publicat in revista Tobacco Control. Potrivit unor studii anterioare, oamenii de stiinta stiau deja ca persoanele care fumeaza risca sa sufere de deficiente auditive.

Insa concluziile acestui studiu recent, realizat pe un esantion de peste 3.000 de voluntari americani, sugereaza faptul ca acest risc exista si pentru fumatorii pasivi. Oamenii de stiinta considera ca fumul de tigara poate sa intrerupa fluxul sangvin de la nivelul capilarelor din ureche. In acest fel, organul auditiv este privat de oxigen, iar acest lucru conduce la o acumulare de reziduuri nocive, care declanseaza deficiente auditive.

Aceasta vatamare a urechii interne este diferita de cele cauzate de expunerea la zgomot sau de procesul de imbatranire. Cercetatorii de la University of Miami si de la Florida International University au analizat rezultatele unor teste de masurare a capacitatii auditive, realizate pe un esantion de 3.307 voluntari nefumatori-unii dintre acestia erau fosti fumatori, iar altii nu fumasera niciodata.

Sursa: Mediafax, Foto: Freedigitalphotos.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns