Fondurile europene, o solutie pentru finantarea cercetarii in sanatate

Desi nu are un domeniu separat, sanatatea poate accesa bani din fondurile europene fie pentru investitii directe, in infrastructura, fie pentru investitii indirecte, se arata intr-un comunicat de presa. Proiectele de cercetare-dezvoltare pot fi finantare cu ajutorul fondurilor europene, liniile de finantare pentru Programul Operational pentru Cresterea Competitivitatii Economice fiind in prezent deschise, conform prof. Vasile Puscas, fost Negociator-sef cu Uniunea Europeana.

“Pentru Romania este foarte importanta corelarea eficienta a investitiilor directe, indirecte si a celor care nu se adreseaza direct sectorului sanatatii, dar care se rasfrang si asupra sistemului de sanatate, prin inpactul economic si social generat, deoarece prin alocarile decise in 2007, din totalul fondurilor structurale au fost propuse ca investitii directe pentru sanatate doar aproximativ 0,8%. Pentru comparatie, aratam ca Ungaria a alocat investitiilor directe pentru sanatate 5,4% din totalul fondurilor structurale”, a declarat prof. Vasile Puscas.

“Daca numaram proiectele contractate la momentul septembrie 2010, mai mult de jumatate din cuantumul initial de fonduri europene este deja acoperita de cereri. Ceea ce se asteapta este ca acestea sa devina si obiective realizate, deoarece de la scrierea de proiecte pana la implementare exista numeroase etape”, a explicat Puscas.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Romania Libera.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns