Doctorii din spitale, fortati sa scrie retete fara parafa

Pentru a evita situatia de a fi dati in judecata de pacientii care vor sa-si recupereze banii cheltuiti pe medicamente, managerii unor spitale au gasit o metoda simpla: le impun medicilor sa nu mai scrie retete cu parafa. Metoda se foloseste la scala larga, spun reprezentantii asociatiilor de pacienti, care au primit numeroase sesizari de acest gen.

“Unii dintre managerii spitalelor au facut sedinte cu personalul si le-au spus sa nu elibereze retete pentru ca le vor fi imputate. In aceste conditii, medicii, de teama ca vor fi sanctionati sau ca li se imputa costurile, prefera sa dea retete pe hartiute sau chiar verbal”, a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor.

Initiatorul legii care permite rambursarea cheltuielilor facute in spital, medicul Sorin Paveliu, crede ca autoritatile au obligatia sa iasa din minciuna. “Daca nu avem bani pentru toti, e bine totusi sa tratam bine pacientii de cati bani avem, dar sa le aducem celorlalti la cunostinta situatia in care ne aflam. Altfel, batranii si bolnavii ajung sa plateasca niste costuri pe care nu si le permit si distrugem conceptul de asigurare”, a declarat Paveliu.

Sursa: Evenimentul Zilei, Foto: Headline.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns