Cseke Attila: Rezidentii ar putea avea drept limitat de libera practica

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat recent la Oradea un proiect important privind instituirea unui drept de libera practica limitata pentru rezidenti si absolventii de medicina. “Astazi, practic, un absolvent sau rezident nu poate sa faca nimic din punct de vedere profesional. Noi propunem pentru rezindentii din anul IV un drept de libera practica cu competente limitate ce vor fi stabilite impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania, astfel incat sa-i putem  folosi in mod legal, in linia de garda, de exemplu, de la spitale”, a declarat ministrul Cseke Attila intr-o conferinta de presa.

Ministrul Sanatatii considera ca viitorii subiecti ai acestui proiect de act normativ sunt persoane pregatite dupa sase ani de facultate si alti trei de practica profesionala ca si rezidenti, care nu numai ca trebuie folositi in sistem, in primul rand, dar ei insisi trebuie sa castige experienta din practica profesionala.

Cseke Attila a efectuat la sfarsitul saptamanii trecute o vizita in Bihor pentru a monitoriza stadiul lucrarilor de reabilitare de la unitatile sanitare pentru care Ministerul a alocat fonduri, anume Spitalul din Beius, pentru sectiile cardiologie, ATI si ortopedie, declarand ca aceste lucrari sunt in grafic, asa cum sunt si cele de la Spitalul Municipal Oradea si Spitalul Judetean de Urgenta.

Sursa: Agerpres, Foto: Inpolitics.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns