China si SUA, interesate sa dezvolte noi cercetari in domeniul telocitelor

Descoperirea telocitelor reprezinta un subiect extrem de important de discutie in lumea cercetarii medicale in diverse colturi ale lumii, cum ar fi America sau Asia. Noua descoperire a medicilor romani a fost prezentata de catre acad. L.M. Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania, la Congresul International de Patologie Respiratorie, la Simpozionul international dedicat biotehnologiilor avansate,  la prestigioasele universitati Tongji si Fudan din Shanghai precum si la spitalul Zhongshan. Telocitele ar putea fi utilizate in repararea muschiului inimii, potrivit specialistilor.

In cursul vizitei din China s-a discutat despre posibilitatile concrete, extraguvernamentale, de cooperare in domeniul medicinei translationale si regenerative, domenii prioritare in medicina mondiala.”Noi am avut cinci propuneri de colaborare din partea chinezilor, una din ele s-a si concretizat”, a precizat acad. L.M. Popescu.

Turneul a continuat si in Statele Unite ale Americii, unde academicianul roman a sustinut mai multe conferinte si a avut o serie de intalniri cu personalitati marcante din lumea medicala mondiala cum ar fi prof. P. Anversa, considerat cea mai importanta personalitate in ceea ce priveste abordarea celulelor stem in patologia cardiovasculara.

“La finalul discutiei, Anversa a aratat ca este convins de existenta telocitelor si a conchis ca un parteneriat romano-american ar putea fi de o importanta majora pentru tratamentul infarctului miocardic”, a precizat L.M. Popescu.

Cu toate ca prezenta telocitelor a fost confirmata la nivel mondial, autoritatile statului roman nu s-au implicat in promovarea acestui subiect in strainatate. “Niciun organism al statului nu a platit deplasarile medicilor romani care au prezentat acest subiect pe plan mondial. Niciun organism romanesc nu a dat niciun ban. Ministerul Sanatatii nu a sprijinit acest demers”, a afirmat academicianul roman.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Diseara.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns