Campanie impotriva fumatului, organizata de Ministerul Sanatatii

Astazi, 18 noiembrie, este “Ziua Nationala fara Tutun”, zi dedicata incurajarii renuntarii la fumat. Ministerul Sanatatii organizeaza anual o campanie nationala impotriva fumatului, impreuna cu Institutul National de Pneumologie “Marius Nasta” si Institutul National de Sanatate Publica.

“Simplul sfat de a renunta la fumat nu este suficient pentru ca fumatorul sa treaca la fapte. Fumatul induce dependenta fizica si psihica, iar a renunta la fumat poate fi mai usor sau mai dificil, in functie de motivatia celui care incearca sa faca acest pas. Asistarea fumatorilor intr-un cadru medical, atunci cand acestia decid sa se lase de fumat, este una dintre interventiile care si-au demonstrat eficacitatea in alte tari, crescand procentul celor care reusesc sa renunte la acest obicei”, declara specialistii in terapia tabagismului, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Programul “Stop Fumat” este finantat exclusiv din contributiile instituite asupra produselor din tutun (“taxa pe viciu”) si asigura, gratuit, tratamentul medicamentos pentru cei care doresc sa renunte la fumat. Suma alocata programului in 2010 este de 5.137.000 lei. Din aceste fonduri, pana la 1 noiembrie a.c., au primit tratament gratuit peste 13.000 de romani. In anul 2009, 40% dintre cei care au urmat tratamentul medicamentos integral in cadrul programului au renuntat la fumat. Pentru anul 2010, Ministerul Sanatatii asteapta o rata mai mare de succes, avand in vedere si cresterea motivarii fumatorilor datorata pretului mai mare al pachetului de tigari.

Sursa: Romania Libera, Foto: Ill.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns