Cadrele medicale, printre categoriile profesionale cele mai afectate de depresie

Angajatii din sistemul de sanatate intra in categoria celor mai expusi angajati in fata depresiilor majore. Alaturi de ei, la fel de expusi sunt insa si ingrijitorii persoanelor bolnave, bonele sau chelnerii, potrivit unui sondaj realizat de Health.com.

Potrivit site-ului, depresia majora poate aparea in cazul job-urilor foarte solicitante sau stresante. Asistentele si medicii sunt destul de afectati de meseria pe care o practica. Multi au declarat ca sunt deprimati din cauza faptului ca zilnic se confrunta cu traume sau chiar cu moartea, iar de multe ori viata pacientilor se afla in mainile lor.

Si bonele si ingrijitorii persoanelor bolnave se afla in situatii similare, 11% dintre cei intervievati pentru acest studiu declarand ca au avut depresii severe macar o data. Alta categorie expusa afectiunilor psihice este reprezentata de chelneri. 15% dintre respondentii chelneri au declarat ca au avut o depresie puternica anul trecut. Potrivit celor care au realizat studiul, cel mai stresant aspect al acestei meserii consta in faptul ca acestor angajati li se spune mereu ce sa faca, iar unii clienti pot fi nepoliticosi.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Romaniuk.net.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns