Anual, peste 7.000 de romance sunt depistate cu cancer mamar

“Anual, peste 7.000 de femei sunt depistate cu cancer la san, iar 4.000 de paciente mor intrucat ajung intr-o stare avansata de boala si, din acest motiv, mortalitatea este mai crescuta decat in alte tari”, a declarat dr. Florica Anghel, directorul Institutului de Oncologie, cu prilejul conferintei de presa a Societatii Romane de Radioterapie si a Zilelor Medicale ale Institutului.

“Nu avem o incidenta mai mare, ci mortalitatea este foarte mare. Acum 10-20 de ani, erau 3.000-4.000 de cazuri descoperite anual-acum aproape s-au dublat, asta pentru ca nu avem un screening activ privind cancerul mamar. In ultimul timp, ne confruntam cu un numar mare de tinere care vin cu tumori ale sanului de multe ori in stadii avansate, cu metastaze, cand posibilitatile terapeutice si rezultatele sunt mult mai mici. Am avut paciente de 19, 22, 23, 30 de ani-toate erau in stadiul metastatic. Avem metastaze hepatice”, a mai spus Rodica Anghel.

Aceasta a mentionat ca au fost mai multi factori care au contribuit la prezentarea la medic in stadiu avansat. Fie boala nu a fost recunoscuta de medicii la care s-au prezentat pacientii prima data si au fost considerate tumori benigne, fie tinerele nu sunt obisnuite sa faca un autocontrol al sanului care este indicat chiar de la varste tinere.

Sursa: Agerpres, Foto: Norcalblogs.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns