Amestecul de alcool cu medicamente, printre cele mai nocive pentru ficat

Amestecurile de alcool cu bauturi energizante si pastile afecteaza in primul rand ficatul. Specialistii atrag atentia ca un consum regulat si abuziv de alcool poate duce la aparitia hepatitei sau cirozei. Amestecul alcoolului cu diferite medicamente si bauturi energizante poate prelungi starea de betie sau induce starea de somnolenta, precizeaza medicii nutritionisti. In plus, pentru ca exista o moda printre tineri de a amesteca alcoolul cu bauturi energizante sau sucuri de fructe, specialistii atrag atentia ca astfel de cocktailuri devin extrem de toxice pentru organism.

“Alimentele si bauturile care contin cafeina, teina, taurina si zahar, celebra combinatie de whisky cu bauturi energizante, pot creste efectele adverse ale alcoolului”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, direc­torul Institutului de Cercetari Alimentare. Ast­fel de amestecuri te fac sa iti pierzi controlul asupra propriilor actiuni, pentru ca organismul primeste extrem de multa energie dintr-un singur pahar.

“Alcoolul, chiar si in cantitati mici, devine extrem de periculos pentru organism daca este baut de o persoana care urmeaza un tratament cu pastile sedative. Alcoolul mareste efectul acestor medicamente, scade vigilenta si creste riscul aparitiei accidentelor de circulatie, de munca sau casnice”, indica prof. dr. Mencinicopschi. Antidepresivele pot duce la aparitia crizelor severe de hipertensiune arteriala daca sunt combinate cu vin sau bere.

Sursa: Gandul, Foto: Luxuo.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns