Zentiva se orienteaza pe generice pentru sistemul respirator

Zentiva, parte a grupului Sanofi-Aventis a achizitionat franciza de inhalatoare din cadrul Grupului Siegfried. Astfel, compania farmaceutica va lansa pana in 2013 o serie de medicamente generice pentru sistemul respirator.

“Aceasta achizitie ii ofera companiei Zentiva controlul asupra dispozitivului PulmoJet. PulmoJet este un inhalator inovator cu pudra uscata, in doze multiple, care nu provoaca disconfort si este usor de utilizat de catre pacientii astmatici. Designul robust asigura o performanta excelenta, avand posibilitatea de a elibera o gama variata de medicamente cu administrare prin inhalare”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Printre medicamentele realizate de Zentiva se va numara si un produs combinat, ce contine salmeterol, un beta-agonist cu actiune prelungita si fluticazon, un steroid administrat prin inhalare. In anul 2009 de exemplu, vanzarile de produse de marca ce contin combinatii de beta-agonisti cu actiune prelungita si steroizi au depasit 2,9 miliarde de euro in Europa.

“Aceasta achizitie ne ofera un sprijin real in ceea ce priveste planurile noastre de extindere a gamei de medicamente de inalta calitate si accesibile pe care le punem la dispozitia pacientilor. Achizitia francizei de inhalatoare de la Siegfried ne ofera un avantaj competitiv puternic in obiectivul nostru de a deveni in viitor unul din liderii pietei de medicamente accesibile pentru tratamentul afectiunilor respiratorii”, a declarat Rob Koremans, CEO Zentiva.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Merz.cz.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns