Un nou conflict la SJU Constanta dupa ce conducerea a taiat curentul in laboratorul de analize

Conflict intre conducerea Spitalului Judetean Constanta si angajatii laboratorului de analize. Pentru ca cei 29 de salariati, aflati in preaviz, nu au vrut sa plece acasa luni, directorul spitalului a recurs la o metoda neortodoxa. A taiat curentul in laborator.

Angajatii laboratorului sustin ca toti reactivii, in valoare de 20.000 de lei, au fost compromisi dupa ce unitatea a ramas fara curent electric. “Acesti reactivi se deterioreaza daca nu sunt tinuti la o anumita tepmeratura, fiecare dupa cum scrie pe prospect. Si nu mai pot fi folositi”, a spus biochimistul Dana Voicila.

Serviciile de laborator au fost concesionate prin licitatie catre o firma privata. Marul discordiei dintre angajati si conducere este perioada de preaviz. “Ni s-a spus ca s-a desfiintat sectia, deci ni s-a scris pe preaviz. Domnul manager n-a catadicsit sa calce niciodata pe aici si nici sa discute cu noi”, a completat medicul sef al laboratorului, Victoria Braga.

Preavizele au fost de 20 de zile lucratoare, in cazul in care se lucrau cate patru ore pe zi. Cum salariatii au continuat sa vina la munca opt ore, potrivit conducerii, perioada de preaviz s-a redus la 10 zile lucratoare. Masura cu care angajatii laboratorului nu au fost de acord.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns