Un costum care ajuta persoanele paralizate sa mearga, inventat de un roman

Persoanele paralizate se vor putea deplasa biped cu ajutorul unui costum inventat de medicul Gelu Onose, medic primar de recuperare la Spitalul “Bagdasar-Arseni”. Medicul a facut acest prim pas revolutionar pentru care a fost premiat cu medalia de aur la Salonul de Inventica de la Geneva, in 2008: un costum special ce utilizeaza ultimele tehnologii in fizica si inteligenta artificiala, prin care oamenii in scaun rulant ar putea sa mearga.

“Este un concept si un prototip in curs de testare al unui dispozitiv de tip exoschelet, o imbracaminte pe exteriorul corpului care sa permita bolnavilor paralizati sa nu depinda de fotoliul rulant. Pentru ca lumea nu e facuta pentru oameni in scaun rulant si nu exista niciodata destule rampe, lifturi sau sisteme de adaptare la autobuze. Acest costum mentine in pozitie verticala persoanele cu paralizie, intra in interaciune cu intentiile de miscare ale pacientului si motoare, suficient de miniaturizate pentru a efectua miscarea pe care muschii n-o mai pot face”, a explicat dr. Onose.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Realitatea.net.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Un raspuns la “Un costum care ajuta persoanele paralizate sa mearga, inventat de un roman”

  1. Marza Anisoara A spus:

    BUNA ZIUA,sunt o fosta pacienta care a trecut pe la D-vst pe sectie,sunt o cervicala c6,in urma unui accident rutier.Va doresc multa multa sanatate si mult succes.

Lasa un raspuns