Telocitele, recunoscute si de americani

Celebrele telocite, descoperite in premiera mondiala de catre echipa de cercetatori de la Institutul National de Patologie “Victor Babes”, condusa de academicianul Laurentiu Mircea Popescu, au fost recunoscute si in Statele Unite ale Americii.

Noul tip de celule a fost prezentat personalitatilor din lumea medicala americana de acad. L. M. Popescu. Acesta a scos in evidenta potentialul telocitelor de a produce o adevarata “revolutie” in sens pozitiv in medicina contemporana.

“La finalul discutiei, prof. P. Anversa (considerat una dintre cele mai importante personalitati pe plan mondial in ceea ce priveste abordarea celulelor stem la inima, n. red.) a aratat ca este convins de existenta telocitelor si a conchis ca un parteneriat romano-american ar putea deveni de o importanta majora pentru tratamentul infarctului de miocard”, a declarat la revenirea in tara acad. Laurentiu Mircea Popescu, presedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania (ASM) si vicepresedintele Federatiei Europene a Academiilor de Medicina (FEAM).

“Telocitele reprezinta o descoperire considerata neasteptata, dar de fapt este vorba de sagacitate si de intuitia noului. Telocitele sunt probabil un partener pentru celulele stem in procesul de regenerare si reparare a inimii si, posibil, in general a organismului uman. Cel putin in cazul infarctului miocardic avem deja dovezi incurajatoare”, a explicat acad. L. M. Popescu.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Diseara.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns