Seful CNAS, acuzat de presedintele CJ Brasov de starea precara a spitalelor din judet

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat recent, intr-o conferinta de presa, ca presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, a retras fondurile care trebuiau alocate spitalelor pentru hrana si medicamente pe doua luni si le-a folosit pentru realizarea unui sistem informatic la nivelul CNAS.

“Este vorba despre suma de 40 de milioane de euro, bani care s-au adaugat altor 70 de milioane de euro alocate anul trecut pentru aceeasi investitie intr-un sistem care inca nu functioneaza. In acelasi timp, spitalele din intreaga tara se zbat sa supravietuiasca, avand de recuperat datorii imense de la casele judetene de asigurari de sanatate. Avand in vedere ca semnalele noastre de alarma au ramas fara ecou, iar sprijinul pe care l-am cerut reprezentantilor puterii pentru rezolvarea problemelor de sanatate a fost ignorat, conducerea Consiliului Judetean Brasov are in vedere sa continue actiunile de protest pana cand actualii guvernanti vor intelege sa acorde importanta cuvenita acestui domeniu”, a precizat Cancescu.

El a spus ca la actiunile de protest care vor fi organizate peste doua saptamani vor participa, pe langa salariatii din sanatate si cei din administratia publica locala unde situatia tuturor primariilor din mediul rural, dar si a unora din marile orase, cum este municipiul Fagaras este dezastruoasa pentru ca “de abia au bani de salarii”.

Aristotel Cancescu a precizat ca la cel mai mare spital din judet, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta nu s-au mai primit fonduri pentru medicamente de la inceputul lunii iulie, iar pentru mancarea bolnavilor de la inceputul lunii septembrie.

Sursa: Agerpres, Foto: Gandul.info.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns