Salariile medicilor au scazut de doua ori mai mult decat cele din aparare sau administratie

Potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica (INS), in Sanatate si asistenta sociala salariile au scazut in medie cu 20%, in urma masurilor de austeritate aplicate de Guvern, in timp ce in invatamant veniturile au scazut cu 25% si cu 13,9% in administratie publica.

Salariul mediu net a variat in luna august intre 787 de lei, in hoteluri si restaurante si 3.330 de lei, de cei mai multi bani bucurandu-se angajatii din domeniul transporturilor aeriene, conform datelor publicate de INS. Pe economie, castigul salarial mediu net a fost in august de 1.339 lei, in scadere cu 1,2% fata de iulie si cu 0,7% comparativ cu aceeasi luna din 2009. In termeni reali, tinand cont de rata inflatiei, scaderea veniturilor intr-un an a fost de 7,7%.

Pentru restabilirea echilibrului bugetar, a continuat reducerea salariului in invatamant, unde castigul s-a diminuat cu 6,2% fata de iulie, si in sanatate si asistenta sociala (-0,5%). Scaderea venitului a fost determinata si de dificultatile financiare din unele unitati, in special din domeniul asistentei sociale. In schimb, in administratie publica, castigul net s-a majorat cu 1,2% in luna august, ca urmare a acordarii, in unele institutii publice a primelor de vacanta ori a sumelor din alte fonduri, potrivit INS.

Sursa: Financiarul, Foto: Pressalert.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns