Romanii vor ca Attila Cseke sa raspunda pentru calitatea serviciilor medicale

Un studiu realizat de IRES releva ca majoritatea romanilor doreste ca evaluarea serviciilor medicale de catre bolnavi sa fie impusa de lege, iar peste 70% dintre romani vor ca ministrul Sanatatii sa raspunda direct pentru calitatea serviciilor medicale.

De asemenea, cetatenii apreciaza salariile medicilor ca fiind mici in comparatie cu activitatea prestata si recunosc ca, din acest motiv, sunt nevoiti sa stimuleze personalul medical cu bani sau cadouri pentru a primi ingrijirea de care au nevoie. 61% dintre respondenti sunt de parere ca medicii ar trebui lasati sa profeseze si la stat si in sectorul privat, se mai arata in studiul IRES. In acelasi timp, aproape 80% dintre respondenti spun ca au fost internati in spitalele de stat din Romania,  iar dintre acestia majoritatea se declara multumita de prestatia cadrelor medicale, in timp ce aproape 60% se declara multumiti si foarte multumiti de confortul si curatenia camerei de spital in care au fost internati.

Circa 50% dintre respondenti au afirmat ca nu au oferit bani sau cadouri personalului medical pentru a primi ingrijire, spre deosebire de 43% care declara ca au facut acest lucru. Studiul a fost realizat comparativ, pe baza a doua sondaje. Primul a fost realizat in perioada 29-30 aprilie 2010 pe un esantion de 1.754 de persoane. Cel de-al doilea a fost realizat in perioada 29-30 septmebrie 2010, pe 1.416 persoane.

Sursa: Curentul, Foto: Ro-news.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns