Romanii, printre europenii care neglijeaza cel mai mult igiena dentara

Romania face parte dintre tarile europene cu cei mai multi purtatori de proteze dentare, numarul acestora ridicandu-se la cateva milioane, avertizeaza medicii.

“Oamenii nu isi ingrijesc dantura si ajung sa isi piarda toti dintii. Sunt femei care prefera mai degraba sa se coafeze decat sa isi puna dinti in gura si barbati care aleg sa dea banii pe bautura”, potrivit medicului stomatolog Sabina Miu din Bucuresti.

Un control stomatologic facut o data pe an ar salva situatia, cred medicii dentisti. “Afectiunile netratate, de regula cariile, duc la pierderea dintilor. Si adevarul este ca oamenii nu isi trateaza problemele simple la timp si vin la medic in ultimul ceas”, potrivit medicului Alexandru Brezoescu, presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti.

Situatia s-ar putea imbunatati daca mai multi medici stomatologi s-ar afla in contract cu Casele de Asigurari de Sanatate. “Mai multi oameni ar beneficia macar de un control de rutina. Dau numai exemplul Bucurestiului: din 3.900 de medici care profeseaza aici, doar 300 sunt in contract cu statul”, a precizat Brezoescu.

Sursa: Romania Libera, Foto: Ghidulmedical.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns