Romania, desemnata tara de excelenta in terapia hepatitei C

Romania a fost desemnata tara de excelenta in terapia infectiei cronice cu virusul hepatitei C, iar Centrul de Medicina Interna Fundeni este considerat centru de excelenta in promovarea de noi molecule antivirale pentru tratamentul hepatitelor, se arata intr-un comunicat de presa emis de Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului (ARSF).

Desemnarea Romaniei ca tara de excelenta in terapia hepatitei C vine cu ocazia organizarii celui de-al XX-lea Congres National de Hepatologie si cel de-al Doilea Curs Balcanic Precongres desfasurate la Bucuresti in perioada 17-18 septembrie 2010 sub patronajul Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului si al Fundatiei “Acad. Marin Voiculescu”.

Conform unor estimari din 2001 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume sunt 180 de milioane de persoane infectate cu virusul hepatitei C, ceea ce inseamna o prevalenta de 3%. Date mai recente din 2007 apreciaza numarul persoanelor infectate in lume cu virusul hepatitei C la 300 de milioane de persoane. In Romania, prevalenta cu virusul hepatitei C este de 3,23%, respectiv 633.000 de persoane sunt infectate cu acest virus.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns