Radu Deac, unul dintre pionierii transplanturilor de cord in Romania, s-a pensionat

10.000 de operatii pe cord deschis, 5.000 de interventii pe cord inchis si 35 de transplanturi. Este bilantul unei cariere exceptionale, cea a profesorului Radu Deac, considerat unul dintre cei mai importanti chirurgi cardiaci din ultimele doua decenii. Doctorul, care a realizat cel de-al doilea transplant de inima din Romania, s-a retras din activitatea medicala, careia i-a daruit 50 de ani din viata, la Targu-Mures.

Profesorul doctor Radu Deac, specialist in chirurgia cardiovasculara, a implinit anul acesta 70 de ani. Cei mai multi si i-a petrecut in sala de operatie. Dupa ce a terminat Facultatea de Medicina din Cluj-Napoca, medicul a ales sa vina la Targu-Mures unde in 1995 a reusit sa puna bazele Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 3.00 din 5)
Se încarcă...

3 Raspunsuri la “Radu Deac, unul dintre pionierii transplanturilor de cord in Romania, s-a pensionat”

 1. viorel A spus:

  Informatia este gresita 1 Realizatorul primului transplant de cord este Serban Bradisteanu !
  De unde va luati informatiile ? Vedeti site-ul pacientilor cu transplant de cord http://www.transplantdeinima.ro

  • Ghidcabinet.ro A spus:

   Am corectat eroarea aparuta in cuprinsul materialului. Va multumim pentru atentia cu care urmariti materialele postate pe GhidCabinet.ro si pentru fidelitate!

 2. "dan" A spus:

  Pentru informatia d-voastra d-le Viorel cat si pentru Ghidcabinet.ro afirmatia cum ca Dl Profesor Dr. Radu Deac a realizat primul transplant de inima din Romania este adevarata. Dr.-ului Serban Bradisteanu nu i se poate atribui aceasta premiere deoarece este doar coautor al acestui transplant. Multumesc.

Lasa un raspuns