Peste jumatate dintre tinerii romani nu isi fac analize anuale

Aproape 59% dintre tinerii romani nu obisnuiesc sa isi faca analizele anuale de sange, arata un studiu realizat timp de o luna in Second Life, in clinica CMU Virtual (echivalentul virtual al Centrului Medical Unirea), pe un esantion reprezentantiv de 200 de tineri.

Dintre cele mai fecvente probleme de sanatate cu care se confrunta tinerii din Romania sunt semnalate cele ale danturii, in proportie de 34%. Problemele pulmonare sezoniere apar si ele intr-o proportie covarsitoare, de 31%, fiind ce cele mai multe ori asociate fumatului.

“Cred ca principala problema a tinerilor romani este ca nu isi insusesc un comportament preventiv cand vine vorba de sanatatea lor. Ei prefera sa trateze o problema care ii supara deja si nu aleg controalele preventive. Esential este ca, inca de la aceasta varsta, sa se ia in calcul un stil de viata sanatos, ceea ce include activitate fizica, o alimentatie corecta si intreruperea fumatului”, a declarat Bogdanaka Militescu, director medical CMU.

Tinerii din Romania prefera sfatul medicului intr-o proportie de 39%, atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate, opinia familiei cantarind doar intr-o proportie de 28%. Aproape 70% dintre tineri sunt multumiti de propriul aspect fizic, in timp ce 56% se considera sanatosi din punct de vedere fizic. Referitor la imunitate, 40% dintre tineri considera ca au un nivel al imunitatii bun, in timp ce 59% declara ca nu sufera de stres.

Sursa: Medic.ro, Foto: Descopera.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns