Peste 3.500 de locuri si posturi la rezidentiat

Absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura la rezidentiatul de anul acesta, programat in 21 noiembrie, pe 2.984 de locuri si 521 de posturi, a anuntat recent Ministerul Sanatatii.

Candidatii care vor castiga un loc in urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului, au precizat reprezentantii ministerului. Din totalul locurilor scoase la concurs, 2.740 sunt pentru medicina, 175 pentru medicina dentara, iar restul de 69 pentru farmacie. Posturile sunt 469 pentru medicina si 52 pentru farmacie. Fata de anul trecut, nu vor exista modificari in ceea ce priveste tematica si bibliografia, precum si sistemul de test grila cu 200 de intrebari.

“Anul acesta, Ministerul Sanatatii pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Este nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza au fost luate doua masuri importante: reducerea cu un an a duratei rezidentiatului pentru 36 de specialitati si eliminarea rezidentiatului cu durata de sapte ani. Pe de alta parte, a crescut cu aproape 500 numarul locurilor si posturilor scoase la concurs pentru specialitatile medicale, altele decat cele de medicina de familie”, mai spun reprezentantii ministerului.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Agenda.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns