Pachet legislativ pentru persoanele cu autism, in vigoare de anul viitor

Institutiile statului vor anunta pana la sfarsitul lunii octombrie centrele si numele specialistilor care vor diagnostica si trata copiii cu probleme de spectru autist. Cel putin asa prevede legea privind serviciile specializate care vizeaza sanatatea, educatia si integrarea sociala a persoanelor cu tulburari din spectrul autist sau de sanatate mintala asociate, aprobata recent de Parlament.

Actul normativ, primul care reglementeaza problematica autismului in Romania, va intra in vigoare la 1 ianuarie 2011. El va fi aplicat de catre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu consultarea Colegiului Medicilor din Romania si a Colegiului Psihologilor din Romania.

Drept urmare, vor fi infiintate “servicii specializate integrate de sanatate, educatie si sociale, care vizeaza identificarea precoce, tratamentul, recuperarea si ameliorarea calitatii vietii si functionarii sociale a persoanelor diagnosticate cu tulburari din spectrul autist si cu tulburari de sanatate mintala asociate, servicii oferite de echipa multidisciplinara specializata”, dupa cum este specificat in document. Echipa fiecarui serviciu se va ocupa de depistarea precoce a autismului la copiii de pana in trei ani. Specialistii vor stabili un diagnostic clinic si vor face evaluarea clinica psihologica.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Medicalstudent.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns