O noua linie de echipamente radiologice la Institutul oncologic din Cluj

In cadrul Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj a fost inaugurata recent o noua linie de radiologie, investitia de 3,5 milioane de euro fiind asigurata din bugetul Ministerului Sanatatii, iar echipamentele fiind in acest moment cele mai performante din Romania. La eveniment a participat si ministrul Cseke Attila care a vizitat, totodata, si Departamentul de cercetare, Laboratorul de radioterapie, Farmacia si mai multe sectii clinice.

Noua linie de radiologie pusa deja in functiune este completa si cuprinde, pe langa acceleratorul de particule pentru iradierea tumorilor maligne, un computer tomograf-stimulator, un sistem computerizat de planificare a tratamentului, sisteme complete de imobilizare a pacientului, precum si un sistem informational pe suport electronic, care integreaza toate activitatile clinice si administrative.

Oficialul guvernamental a aratat ca Ministerul Sanatatii incearca sa identifice fondurile necesare pentru extiderea progamului de screening de cancer de col uterin, bazat pe programul pilot desfasurat in mai multe judete de catre Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. Ministrul a mai spus ca in 2011 vor fi dezvoltate cu prioritate programele de oncologie si terapie intensiva, avand in vedere incidenta crescuta pentru aceasta patologie, dar si necesitatea reabilitarii sectiilor de terapie intensiva.

Sursa: Agerpres, Foto: Adevarul.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns